Bart: verbinden en samenwerken

Bart legt graag een verbinding tussen mensen of organisaties. Nog mooier is het als er ondanks ogenschijnlijke tegenstellingen een gemeenschappelijk belang blijkt te zijn, op basis waarvan samenwerking ontstaat. Dit soort processen starten, vormgeven en aanjagen is iets wat Bart het liefste doet. En wat is er dan leuker om te werken bij een bedrijf dat innovatieve samenwerking mogelijk maakt?

Hij studeerde in 1999 af als sociaal geograaf en schreef zijn scriptie over de transitie van Midden- en Oost-Europese landen na de val van het IJzeren Gordijn. Na zijn studie gaf hij via het Europa Centrum enkele jaren gastlessen op middelbare scholen. Daar ging hij met jongeren in gesprek over wat de EU voor hen kan betekenen.

Zijn werk bij de EVD en Agentschap NL stond in het teken van matchmaking. In het begin vooral het ondersteunen van Nederlandse bedrijven  bij het vinden van zakenpartners in het buitenland. Daarna zette hij een programma op dat ondernemers uit ontwikkelingslanden naar Nederland haalt om kennis te maken met potentiële  zakenpartners . Inspirerend werk, omdat ondernemers bij uitstek een sterke drive hebben om nieuwe ideeën werkelijkheid te laten worden. Deze inzichten neemt hij mee naar het IMI om aan de slag te gaan met de vraag hoe het MKB een rol kan spelen bij een innovatiever Nederland? En misschien wel een innovatievere wereld…

Naast zijn werk volgde Bart een opleiding tot theatermaker en speelde hij met theatergroep Knoest. ‘lijfelijk theater op robuuste locaties’ op het Amsterdam Fringe Festival en het Axis Festival in Assen. Zijn theaterervaring helpt hem ook bij het faciliteren van brainstorms en andere groepssessies.

Bart werkt samen met Mattijs Taanman en Janjoost Jullens onder Wolfpack.
Zie ook: studiowolfpack.com/#exploring-&-explaining

e: bart@studiowolfpack.com en b.krull@imi.nu 
t: 06 4183 8941